‘Hoe vaak kan je dit met je dochter meemaken? Een EK-finale!’

http://nos.nl/artikel/2186731-hoe-vaak-kan-je-dit-met-je-dochter-meemaken-een-ek-finale.html

De zon helpt vandaag een handje mee in Enschede. Een stoet van mensen in oranje shirtjes loopt vanaf het treinstation naar het plein waar de fans zich verzamelen. Het is druk, maar niet te druk.

Ewoud (39) en dochter Quinte (7) hebben er ontzettend veel zin in. Ze hebben kaartjes voor de wedstrijd en een trommel mee om straks muziek te maken in het stadion. “De sfeer is geweldig, ik ben vooral blij dat mijn dochter dit kan meemaken. Dit is toch bijzonder! Dit maakt ze misschien wel nooit meer mee.” Quinte vindt het ook leuk, maar zelf later voetbalster worden wil ze niet. “Ik ga liever basketballen”.

Tientallen Deense fans lopen in het rood tussen de honderden oranje shirtjes. Een groep mannen weet het zeker: “Denemarken gaat winnen, 2-0.”

Een ander vult aan: “Jullie hebben eerder van ons gewonnen, nu is het onze beurt.”

Een Duits echtpaar is helemaal vanuit München naar Enschede gereden. “We dachten dat Duitsland wel in de finale zou staan, maar ach. Voor wie we nu zijn? Voor Nederland natuurlijk!”

Volgens de politie verloopt alles prima. “Geen onvertogen woord, alles kan gewoon kris kras door elkaar lopen. Prachtig dit.”

Onder begeleiding van Hollandse klassiekers zijn de fans in een stoet naar het stadion gegaan.

Vijf fans uit Enschede zijn in ieder geval helemaal klaar voor de wedstrijd straks. “We komen hier uit de buurt en hadden al aan het begin van het toernooi kaartjes gekocht voor de finale. Gelukje dat Nederland erin staat!”

Advertentie