Minister op het matje na TTIP-publicatie FTM

Voor de Partij voor de Dieren was het TTIP-artikel van dinsdag op FTM.nl een reden om nog dezelfde dag om opheldering te vragen aan minister Ploumen. De SP heeft al aangegeven niet tevreden te zijn met de uitleg van de minister en gaat nu schriftelijke Kamervragen stellen.

Gisteren, 20 juni, publiceerde Follow the Money aan de hand van Wob-documenten eenreconstructie van het Nederlandse TAFTA-beleid in 2012. TAFTA is de voorloper van vrijhandelsverdrag TTIP. Het toenmalige demissionaire kabinet-Rutte I geeft in documenten uit mei 2012 aan van TAFTA een ‘prioriteit’ te maken. De inzet bij dit toekomstige verdrag moet volgens het kabinet ‘volledige liberalisering’ zijn, en het verdrag zou van toepassing moeten zijn op ‘alle sectoren’. De Tweede Kamer werd hierover destijds niet volledig geïnformeerd.

Advertentie