Nieuw rapport: ‘Europese boeren kansloos door TTIP’

Voor Follow the Money

Naar aanleiding van dit artikel werden Kamervragen gesteld.

Vrijhandelsverdrag TTIP betekent de ondergang van delen van de Europese landbouw, terwijl Amerikaanse boeren en grote bedrijven gaan profiteren. Dat stelt een branchevereniging voor Duitse duurzame ondernemers.

‘Het mogen dan misschien nu al slechte tijden zijn voor Europese boeren – onder andere door de lage melkprijzen en sancties tegen Rusland – maar de echte genadeslag gaat komen door TTIP’. Dit schrijft nieuwswebsite Euractiv op maandag 11 januari na inzage in een nog te verschijnen rapport van UnternehmensGrün, een branchevereniging voor duurzame ondernemers in Duitsland. ‘Het zijn vooral de sectoren melk, vlees en granen waar Europese boeren de dupe worden’.

Lees hier verder.

Advertentie